CleantechWatch

Kritik af Blackrocks nye investeringsfond: Det er greenwashing

Blackrock prøver ifølge kritikere at sælge en ny investeringsfond som bæredygtig, selvom den indeholder selskaber, der belaster CO2-regnskabet.

Blackrocks nye etf møder stor kritik. | Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Den globale kapitalforvalter Blackrock får i Børsen kritik fra en række sider for en ny børsnoteret investeringsfond med navnet U.S. Carbon Transition Readiness ETF, der ikke kan købes i Danmark, men som der blev investeret 1,25 mia. dollar i på første markedsdag. Dét gjorde den ifølge Financial Times til den største EFT-lancering nogensinde.

Kritikerne mener, at ETF'en – på trods af sit klimavenlige navn – rummer selskaber, der er decideret nølende i forhold til den grønne omstilling. NGO'en As You Sow har analyseret ETF'en og har fundet frem til, at 6,24 pct. af fonden udgør selskaber, der enten ikke vurderes at være en klimaomstillingsparat investering, eller som befinder sig inden for kul-, olie- og gasindustrien. Det gælder f.eks. selskaber som Chevron og Exxon Mobile.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Cowi-direktør: I det brede billede er STEM-optaget steget

Manglen på kandidater med STEM-uddannelse er højaktuel for rådgivningsvirksomheden Cowi, men årets dalende optag af studerende skaber ikke panik på ledelsesgangen. Tallene skal ses i et bredere billede, lyder det fra adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs