Danske Bank: Landbruget er et af de erhverv med de største klimarisici

Landbruget er et af de mest risikofyldte erhvervs set fra et klimamæssigt synspunkt. Det vurderer Danske Bank i en ny klimarapport, hvor banken samtidig indikerer, at den ønsker at begrænse sine udlån til husdyrproduktion.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

Landbrugserhvervet indtager i en ny klimarapport fra Danske Bank toppen på listen over de mest risikofyldte set fra et klimamæssigt synspunkt. Det er sammenlignet med 21 andre sektorer såsom shipping, byggeri og transport. Det skriver Landbrugsavisen.

Rapporten er blevet udarbejdet således bankens interessenter kan få et indblik i, hvor sorte og grønne bankens udlåndsbøger er, og vurderer sektorerne ud fra to risikoscenarier: Fysiske risici i form af ændrede vejrforhold og forhøjede vandstande samt eksterne forandringer som CO2-afgifter og ændrede fødevarevaner.

"Vores budskab er, at alle skal dokumentere og vise, hvad de gør på landbrugsområdet. CO2-udledninger og tiltag for at begrænse dem vil påvirke bankudlån mere end før", siger Samu Slotte, der er chef for bæredygtig finansiering i Danske Bank, til avisen.

Danske Bank indikerer i rapporten, at en tendens med lavere udlåndseksponering i svinebedrifter og kvægbedrifter fortsætter, men Samu Slotte slår fast, at der altid vil være tale om en individuel vurdering, så snart der skal lånes ud til husdyrproduktion.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Danske Bank følger megatrend: Sender nye milliarder ind i grønne fonde

Kapitalforvaltere tør ikke sælge "mørkegrønne" investeringsprodukter

Grøn venturefond køber sig ind i melproducent

Vækstfonden rejser ny milliardfond til opkøb i 250 virksomheder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også