CleantechWatch

Redere og NGO'er hudfletter "håbløst svagt" IMO-klimaresultat

Forventningerne til IMO som lovgiver om skibsfartens klimabidrag er begrænsede efter ugens forhandlingsresultat i organisationens miljøkomite MEPC. NGO'er og Danske Rederier kritiserer resultatet i mere eller mindre skarpe vendinger.

Foto: PR / IMO

Der vanker hårde ord fra NGO'er og redere til FN's internationale maritime organisation, IMO, efter den forgangne uges forhandlinger om skibsfartens bidrag til klimaindsatsen skuffede manges forventninger fælt.

IMO har sat som mål, at skibsfarten skal opnå en nedbringelse af flådens CO2-intensitet på mindst 40 pct. i 2030. Mange havde på forhånd ønsket, at MEPC skulle nå et mere ambitiøst resultat. I stedet nåede MEPC til enighed om en reduktion i CO2-intensiteten på 11 pct. i perioden 2023 til 2026.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs