CleantechWatch

Hofors havmøller kan redde Ørsteds brintprojekt

Med udsigten til en energiø ved Bornholm fortonende længere ude i tågen end oprindeligt antaget garderer Ørsted sig med aftale om at kunne aftage de 250 MW fra kystnært havmølleprojekt til det storstilede Green Fuels for Denmark-projekt.

Middelgrunden er givetvis Hofors havvindikoner. I fremtiden kan Hofor dog få endnu et ikon i Aflandshage, som Ørsted sætter sin lid til kan producere grøn strøm til PtX-projektet Green Fuels for Denmark. | Foto: PR / Hofor

Der er intet usædvanligt i, at Ørsted indgår en elaftagsaftale på en havmøllepark. Endnu mindre, når projektet befinder sig i Østersøen, hvor der satses hårdt på markedslederskab. Ja, aftalen er for havmøller placeret ganske få kilometer fra energiselskabets hovedkontor i Gentofte.

Det usædvanlige er, at det ikke er Ørsteds havmøller. Tværtimod er energiselskabet potentielt køberen af 250 MW produceret af forsyningsselskabet Hofor. Med aftalen, der annonceres mandag, vil de to parter arbejde mod at Ørsted kan aftage strømmen fra Hofors kystnære havmølleprojekt Aflandshage til Power-to-X-projektet Green Fuels for Denmark på Avedøre Holme.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

ATP affejer klimamål

Mens pensionsselskaberne har kæmpet om at markere sig på klimaområdet det seneste års tid, afviser landets største investor, ATP, at melde et klimamål ud, før der er kommet styr på virksomhedernes klimadata.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs