CleantechWatch

Endnu en kommune skifter til elbusser

Transportminister har det seneste år lavet aftaler med 25 kommuner om elbusser, skriver Jyllands-Posten.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Herning Kommune går over til elbusser på mange ruter, så 64 pct. af al buskørslen fremover vil blive med grønne busser, skriver Jyllands-Posten.

Det seneste år har transportminister Benny Engelbrecht (S) lavet aftaler med 25 kommuner om at skifte over fra diselbusser til elbusser, og han glæder sig over den nye aftale med Herning Kommune.

"Det er et vanvittig godt eksempel på, at kommunerne også er ambitiøse, når det handler om klima. Og så viser det virkelig godt købmandsskab, når man i kommuner som Herning og tidligere også Esbjerg kan skifte fra diesel til el, uden at det koster borgerne en masse penge. Det er en kæmpe – og lidt overset – succes," siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Regeringen vil helst skubbe biobrændstof-slagsmål ind i efteråret

København får elbusser på to bybus-linjer 

Mere fra CleantechWatch

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs