Eksplosion i efterspørgsel presser fonde i bæredygtig retning

2020 blev året, hvor investeringer i europæiske ESG-fonde for første gang rundede 1100 mia. euro.
Foto: Acciona
Foto: Acciona

Den kraftigt stigende efterspørgsel på bæredygtige investeringer sætter tydelige spor i det europæiske marked for kapitalforvaltning.

Investorernes glubende appetit på fonde, der investerer miljømæssigt, socialt og governance-mæssigt forsvarligt, de såkaldte ESG-fonde, har fået flere europæiske kapitalforvaltere til at skubbe deres fonde i en mere bæredygtig retning, og det var medvirkende til, at investeringeringskategorien i 2020 for første gang rundede 1100 mia. euro i Europa.

Det skriver Financial Times.

Hele 253 eksisterende europæiske fonde fik således tilføjet et nyt ESG-kriterium til deres investeringsstrategi sidste år, mens markedet samtidig var vidne til fødslen af hele 505 nye europæiske ESG-fonde.

En væsentlig driver for væksten i ESG-investeringerne var de passive fonde, idet hele 22,5 pct. af aktiverne administreres af fonde med en passiv investeringsstrategi, og geografien spillede også en væsentlig rolle.

Ifølge mediet voksede inflowet i ESG-fonde med hele 84 pct. fra fjerde kvartal 2019 til fjerde kvartal 2020, og en betydelig del af væksten kom fra Europa.

Europæiske fonde tegnede sig således for 80 pct. af det globale inflow i ESG-fonde i fjerde kvartal 2020, mens US blot tiltrak 13,4 pct. af den nye kapital.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Global venturefond satser på 20 grønne investeringer årligt med nyt dansk kontor

Danske virksomheder skal kæmpe for penge fra grøn EU-fond

Jysk investeringsselskab køber affaldsvirksomhed 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også