CleantechWatch

30.000 skibe lever muligvis ikke op til FN's nye CO2-regler

Skibsredere verden over er i færd med at vurdere, om skibene i flåden lever op til nyt indeks hos FN's skibsfartsorgan, IMO. Rådgivningsfirma vurderer, at op imod 30.000 skibe globalt muligvis skal foretage tekniske ændringer eller skifte brændstof.

Eirik Nyhus, miljøchef i DNV GL vurderer, at op imod 30.000 skibe vil være nødt til at foretage tekniske ændringer eller skifte brændstof for at levbe op til nyt FN-indeks | Foto: DNV GL

Selv det nye indeks hos FN's internationale skibsfartsorgan, IMO – det såkaldte EEXI-indeks – endnu ikke er endeligt vedtaget, og indekset stadig er til stor debat i visse shippingkredse, har skibsrederne kastet sig ud i den ganske komplekse proces med at gennemgå deres flåder for at vurdere, om hvert enkelt skib lever op til de kommende regler.

Som ShippingWatch kunne fortælle tidligere på ugen, er de tyske tonnageudbydere Atlantic Lloyd og MPC Container Ships i færd med at vurdere deres skibe, ét efter ét, og udregne de værdier, der i sidste ende afgør, om de lever op til reglerne eller ej. Og de skibe, der ikke gør, skal retrofittes, skifte til alternative brændstoffer eller benytte andre metoder for af få et Go inden januar 2023, hvor det ventes at reglerne træder i kraft.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Swappie lancerer nye tiltag i jagten på erhvervskunder

Med lanceringen af to nye programmer og en dugfrisk forbrugerundersøgelse på vej, er elektronikgenanvenderen klar til at gå målrettet efter virksomhedskunderne. Ambitionen er, at virksomhederne på linje med forbrugerne skal have 50 pct. genanvendt elektronik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs