Global venturefond satser på 20 grønne investeringer årligt med nyt dansk kontor

Den globale venturefond Antler vil med et nyt kontor i København investere i op mod 20 grønne teknologier om året og fordoble antallet af techvirksomheder, som modtager ventureinvesteringer i Danmark. Vækstfonden har investeret 50 mio. kr. i projektet.
Foto: Antler/PR
Foto: Antler/PR

Den globale venturefond Antler åbner nu for et dansk kontor, der årligt skal tiltrække mellem 70 og 100 specialiserede iværksættere til at bygge fremtidens grønne teknologivirksomheder med fokus på klima og bæredygtighed.

Hensigten er, at Antler efterfølgende vil investere i op mod 20 nye virksomheder, og man forventer at fordoble antallet af grønne techvirksomheder, som modtager ventureinvesteringer i Danmark, lyder det i en pressemeddelelse fra Vækstfonden, der har været med til at få Antler til landet.

Det er ifølge Antler mulighederne for at komme tættere på grøn, dansk forskning og samarbejdspartnere samt danske virksomheders globale potentiale, der gør Danmark til et ideelt sted at stifte kontor.

"Det danske økosystem blomstrer og giver en unik mulighed for iværksættere. Når det kommer til bæredygtighed og grønne teknologier, er Danmark hjemsted for en række verdensledende forskere og partnerorganisationer," siger Magnus Grimeland, der er stifter og CEO i Antler.

Han peger samtidig på, at danske iværksættere kan spille en "vigtig rolle i at drive fremtidens bæredygtige løsninger."

Planen er, at de op mod 100 iværksættere – der typisk er tidligere stiftere med 10-12 års erfaring, forskere eller personer med stærke teknologiske kompetencer – sammen skal bygge mellem 10 og 20 grønne techvirksomheder hvert år, som vil modtage en direkte investering fra venturefonden.

Det er blandt andet Vækstfonden, der med en investering på 50 mio. kr. i Antler foretaget som en del af Danmarks Grønne Fremtidsfond har været med til at få den globale venturefond til landet, lyder det fra fonden selv.

Og det er helt i tråd med Vækstfondens strategi om at investere i og med udenlandske fonde med henblik på at tiltrække udenlandske investorer, kapital og kompetencer til landet, fortæller Rolf Kjærgaard, adm. direktør i Vækstfonden.

"Det kommer Antler i høj grad også til. De skal hente stærke kompetencer fra hele verden til København og herfra bygge nogle af fremtidens grønne virksomheder. Derfor er vi rigtig glade for, at vi har kunne medvirke til at tiltrække Antler," siger direktøren.

De 50 mio. kr. fra Vækstfonden er mere specifikt investeret i Antler nordiske fond, der også dækker yderligere to iværksætterhubs i Oslo og Stockholm, og meningen er, at investeringen skal understøtte etableringen af venturefondens kontor i København, der er planlagt til første kvartal af 2021.

Den danske lancering følger en ifølge Vækstfonden række af stærke succeser inden for netop bæredygtige techvirksomheder fra Norden. Antler har blandt andet været med til at skubbe på den svenske virksomhed Skygraf, der bruger AI og droner til at inspicere elnettet og for nyligt har annonceret en seed-runde på 2,2 mio. dollars, fremhæves det i pressemeddelelsen.

Stor dansk investeringsforening er først med CO2-neutrale fonde

Amerikansk investeringsselskab på jagt efter danske cleantech-opkøb

Dansk vandteknologivirksomhed sigter efter USA med amerikansk ejer i ryggen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også