CleantechWatch

Landbrugskoncern vil have brint som trækhest

Landbrugskoncernen DLG mener, at energisektoren er den største vækstmulighed i koncernens arbejde med grøn omstilling.

Foto: Niels Hougaard/ERH

DLG vil være grønnere. Og det skal komme gennem et fokus på især energien, hvor der er stort potentiale for at omstille til vedvarende energikilder. Det skriver Børsen.

I dag kommer en tredjedel af omsætningen i DLG fra netop energiforretningen, hvor der bl.a. er 200 tyske tankstationer, der på sigt skal kunne levere alternativ energi.

"Vi har travlt, men vi tror, at brint om fem-seks år er breakeven på omkostningsdelen i forhold til det brændstof, vi kender i dag. Vi er ikke så bekymrede som mange forskere, fordi der er mange løsninger på vej i markedet. Det tager bare noget tid at få det sat i storskalaproduktion og gjort klar til markedet," fortæller bestyrelsesformand Niels Dengsø til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Klimaaftale kan booste grønne lån hos DLR Kredit

Klimarådet: 100.000 hektar lavbundsjord til udtagning er inden for skiven

Landbrugsminister indleder klimaforhandlinger torsdag 

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job