Alfa Laval bliver partner i Maersks grønne forskningscenter

Olieselskabet Total og den svenske udstyrsproducent Alfa Laval er de seneste store aktører, som Maersks forskningscenter har indledt samarbejder med.
Bo Cerup-Simonsen er direktør for det A.P. Møller-finansierede forskningscenter Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. | Foto: PR-foto.
Bo Cerup-Simonsen er direktør for det A.P. Møller-finansierede forskningscenter Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. | Foto: PR-foto.

Maersks nye forskningscenter har budt olieselskabet Total og den maritime leverandør Alfa Laval velkommen som nye strategiske partnere.

Det A.P. Møller-finansierede forskningscenter Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping blev annonceret sidste år. Centret har base i København med Bo Cerup-Simonsen som direktør. Formålet er at sænke udledning af drivhusgasser fra shipping.

Som strategisk partner vil Total byde ind med både strategisk og teknisk rådgivning samtidig med, at olieselskabet får plads i centrets advisory board.

"Som et bredt energiselskab arbejder vi aktivt på at forbedre det miljømæssige fodaftryk på den maritime industri, og i dag bekræfter vi på ny vores støtte til denne nøglesektor. Centeret vil bane vejen mod en grønnere shippingindustri til fordel for hele industrien samt vores egne charteringaktiviteter," udtaler Luc Gillet, som er Senior Vice President Shipping i Total, i en meddelelse.

For godt en uge siden meddelte svenske Alfa Laval, at selskabet ligeledes har indgået et strategisk samarbejde med Maersk-centeret. Samarbejdet drejer sig blandt andet om udvikling af systemer til skibe, der kan håndtere grønne brændstoffer.

Også Alfa Laval får plads i centrets advisory board.

Zero Carbon Shipping-centeret er oprettet som en ngo. Blandt de andre stiftende partnere finder man Cargill, Man Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Lines og Siemens Energy.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Vandteknologi trak i den rigtige retning for Alfa Laval i hårdt 2020

Flere shippingaktører med i EU-projekt om udvikling af grønne skibe

Haldor Topsøe og Alfa Laval vil omdanne grønt brændstof til elektricitet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også