CleantechWatch

Jeff Bezos' fond er med i ny sammenslutning for mere klimavenlig fragt

Et nyt partnerskab med penge fra bl.a. Amazon-stifter Jeff Bezos fond skal sætte skub på omstillingen af den fragtindustrien, herunder udledningen fra shipping. Også danske Ørsted og selskaberne i Getting To Zero-koalitionen er med.

Foto: Lindsey Wasson/REUTERS / X06566

Mere en 400 selskaber er en del af et nyt partnerskab, der skal være med til at drive udviklingen mod lavere udledning fra transportindustrien, herunder shipping.

Blandt stifterne er fonden Bezos Earth Fund, der er skabt af Amazon-stifteren Jeff Bezos, som lever af at sende varer ud til folk i hele verden.

I første omgang er det målet, at partnerskabet allerede i 2021 skal kunne vise "gennembrud inden for nuludledning" i shipping-, luftfart- og stålindustrien, hedder det i en meddelelse. I de følgende tre år vil også lastbilstrafikken, kemikalie-, cement- og aluminiumindustrien blive en del af arbejdet, der skal skabe konkrete aftaler, der sikrer lavere udledning.

"Sammen står de her syv sektorer af 30 pct. af den globale udledning," skriver partnerskabet, der har fået navnet Mission Possible.

Arbejdet bygger videre på initiativer, der er lanceret under FN's Climate Action Summit tilbage i 2019, hvor formålet ligeledes var at få de syv "tunge" industrier til at reducere deres udledning.

Shippingindustrien er repræsenteret gennem Getting To Zero-koalitionen, der består af 157 virksomheder, der arbejder hårdt på at kunne sejle på CO2-neutrale skibe senest i 2030. Også det danske energiselskab Ørsted er en del af partnerskabet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Flere shippingaktører med i EU-projekt om udvikling af grønne skibe

EU ser frem til at tackle klimaforandringer sammen med Biden 

Maersk vil bestille de første klimaneutrale skibe om få år 

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job