CleantechWatch

Olieselskab kræver 400 millioner for at gå videre med CCS-projekt

Olieselskabet Ineos sender nu en betingelse afsted mod regeringen: Det er centralt for CO2-lagrings-projektet Greensand, at der bliver finansieret et pilotforsøg. Sådan lyder det fra Ineos' daglige leder, Mads Weng Gade, i et interview med EnergiWatch.

Konsortiet bag Project Greensand er klar til at starte et pilotprojekt på Nini Vest, som er nabofelt til Siri (på billedet). Det kræver dog tilsagn om statstøtte for et trecifret millionbeløb. | Foto: Ørsted

Der bliver ikke nogen CO2-lagring under Ineos' oliefelt Nini, hvis ikke staten finansierer det meste af et kommende pilotprojekt.

CO2-fangst og -lagring (CCS) udgør ifølge klimaaftalen fra i sommer det største CO2-reduktionspotentiale i Danmark. Og mens der er sat gang i en række fangst-projekter, kommer ingen danske projekter i nærheden af Project Greensand, når det kommer til lagring.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Dansk CO2-lager kan køre på maksimum fra dag et

Total Energies ser ikke noget behov for at demonstrere CO2-lagring under Harald-feltet, men vil starte lagringen i fuld skala, hvis Bifrost-projektet bliver en realitet. Lige nu afhænger meget dog af to forestående begivenheder: Præsentationen af en politisk strategi og tildelingen af EUDP-midler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job