Kabelproducent vil investere milliarder i at nå nuludledning

Den italienske kabelproducent Prysmian har søsat et nyt projekt i kampen for at nå nuludledning.
Foto: Prysmian PR
Foto: Prysmian PR

I 2022 vil Prysmian have investeret omkring 450 mio. euro, 3,3 mia. kr., i at forbedring sin egen bæredygtighed og ikke mindst sin forsyningskæde, mens udviklingen af avanceret kabelteknologier også skal accelereres.

Kabelproducenten har nemlig lanceret et nyt projekt, der skal hjælpe til at nå en netto nuludledning. Projektet omfatter både Scope 1 og 2, der er Prysmian selv, men også Scope 3, der er forsyningskæden.

"Som et børsnoteret selskab tror vi på, at bæredygtighed er nødt til at være en del af vores DNA. Vi er fokuseret på at øge bæredygtigheden af vores forsyningskæde og vores organisation samt udviklingen af kabel- og optiske fiberteknologier til el og telenet, der er egnede til at støtte overgangen mod brugen af vedvarende energi og mod en dekarboniseret økonomi," udtaler Valerio Battista, der er adm. direktør for Prysmian Group, i en meddelelse.

Prysmian har ikke meldt noget ud om sine målsætninger for, hvor meget selskabet skal reducere sin CO2-udledning med. Men ifølge meddelelse skal projektet være med til at sætte disse mål for den italienske kabelproducent.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

Danmarks første store CO2-lager får afgørende blåstempling

Regeringen peger EU i retningen af CCS 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også