Arla sender tre store mejerier på grøn kurs

Tre Arla-mejerier i Slagelse, Christiansfeld og Hobro bliver meget mere klimavenlige ved hjælp af grøn strøm og biogas.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH

Mejerikoncernen Arla tager næste grønne skridt ved at gøre de tre største mejerier i Danmark og fire terminaler mere klimaneutrale.

Det grønne aftryk sker på friskmælksmejerierne i Slagelse, Hobro og Christiansfeld ved at købe grøn strøm fra vindmøller, biogascertifikater og køb af klimakreditter, hvilket ifølge en pressemeddelelse svarer til en årlig såkaldt CO2e-reduktion på 26.000 tons.

"Vi er rigtigt glade for, at vi nu kan levere friske mejeriprodukter til forbrugere i hele landet, der er produceret på 100 procent CO2e-neutrale mejerier. Det er den foreløbige kulmination på den grønne omstilling af vores mejerier," udtaler Hanne Søndergaard, koncerndirektør for global marketing og innovation i en meddelelse fra Arla.

Tager flere skridt

Mejerikoncernen tager flere klimaskridt end den grønne strøm, idet mejerierne arbejder med affaldssortering og -genanvendelse samt vil reducere energiforbruget gennem effektiviseringer.

Arla har således valgt at investere 35 mio. kr. i energibesparelser, der skal sende elforbruget ned med 30 pct. og naturgas ned med 66 pct.

Projektet med at gøre de tre friskmælksmejerier CO2e-neutrale er i første omgang et pilotprojekt i Danmark og Holland, men planen er løbende at indfase flere mejerier i projektet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Arla fjerner plastikskruelåg fra 74 millioner økologiske mælk

Rådgivningsvirksomheder topper listen over mest attraktive arbejdspladser for ingeniører  

Aarhus Vand vil opruste på faglig ekspertise med to nye vandprofiler i bestyrelsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også