CleantechWatch

Niras melder om tidobling i klimaregnskaber for virksomheder og institutioner

Langt flere virksomheder og offentlige institutioner er begyndt at opgøre sine CO2-udledningerne i form af et klimaregnskab, lyder det fra både Niras og en række store revisions- og rådgivningsvirksomheder.

Foto: Benjamin Nørskov/JPA

Alene det seneste år har den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras oplevet en tidobling i antallet af virksomheder og offentlige institutioner, som er begyndt at opgøre deres klimaaftryk i et CO2-regnskab. Det skriver Børsen.

Også de store revisions- og rådgivningsvirksomheder Deloitte, PwC og EY nikker over for Børsen genkendende til tendensen, som de tilskriver omverdenens stigende pres på at få et overblik over virksomheders udledninger.

Ifølge Niras bekymrer mange virksomheder sig for beskyldninger om greenwashing, men snarere end at sammenligne sig med andre virksomheder, bør fokus rettes mod at få et overblik over sin egen virksomheds samlede klimapåvirkning, mener rådgiveren:

"Gør man det på et godt og gennemsigtigt grundlag, er man nået langt," siger Christian Eriksen, der er ekspertisechef for klima og bæredygtig udvikling i det rådgivende ingeniørhus, til Børsen.

Nyt grønt certifikat kan fjerne tvivl om virksomheders greenwashing

Konsulenthus: Bæredygtige fonde kan overhale almindelige fonde i 2025

Nyt grønt investeringsprodukt skal bane vejen for klimaneutral portefølje hos PFA

Fagfolk anklager Rockwool for greenwashing

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs