PFA sælger ud af olie- og gasaktiver

I sin dialog med de olie- og gasaktiver, som PFA har investeret i, er selskabet blevet skarpere på, hvem det kan se en fremtid i at være investor hos. Derfor har pensionsselskabet solgt ud i den del af porteføljen.
Kasper Lorenzen er investeringsdirektør i PFA. | Foto: PR/PFA
Kasper Lorenzen er investeringsdirektør i PFA. | Foto: PR/PFA

PFA har skåret i sine investeringer i olie- og gassektoren i løbet af året. Det skriver Børsen Pro, som kan fortælle, at selskabets CO2-udledning per mio. dollar investeret er faldet til et niveau, der ligger cirka 20 pct. under tallet for verdensindekset, MSCI ACWI. Ved starten af året lå den på 16 pct. mindre.

Kasper Lorenzen, der er investeringsdirektør i PFA, fortæller til mediet, at man i den løbende dialog med selskaberne har valgt at sælge ud af sine investeringer, hvis ikke selskaberne har vist tilstrækkelig vilje til forandring.

"En forudsætning for, at olie- og gasselskaberne bliver gode investeringer på længere sigt, er jo, at de formår at transformere sig. Det skal både være en del af deres strategi at allokere en del af balancen mod vedvarende energi, men vi skal også kunne se, at de eksekverer på de målsætninger, de sætter sig," siger han.

PFA vil ikke oplyse, hvor meget selskabet har solgt ud.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

PFA investerer knap 200 mio. kr. i grønne obligationer

Klumme: En bæredygtig investeringsstrategi betaler sig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også