Regningen svulmer for forsynings fjernvarmeprojekt

Prisen for Din Forsynings grønne fjernvarmeanlæg i Esbjerg nærmer sig 2 mia. kr. efter endnu en kæmpe prisstigning.
Din Forsynings kommende fjernvarmeværk i Esbjerg. | Foto: Pr / Din Forsyning
Din Forsynings kommende fjernvarmeværk i Esbjerg. | Foto: Pr / Din Forsyning

Det er på ingen måde et ukendt fænomen, at store anlægsprojekter bliver dyrere end forventet, men det er alligevel nogle solide prisforhøjelser, der følger med byggeriet af Din Forsynings grønne fjernvarmeanlæg, der kommer til at ligge på havnen i Esbjerg. 

Første prisstigning var på 425 mio. kr., og nu kan udgifterne stikke yderligere i vejret. Om få dage skal ejerkommunerne Esbjerg og Varde tage stilling at en forhøjelse af lånet med yderligere 365 mio. kr. Det skriver JyskeVestkysten. 

Årsagen er en defekt fliskedel, som Din Forsyning måtte kassere for et år siden, fordi den ifølge Din Forsynings bestyrelsesformand Kurt Bjerrum var fyldt med fejl og forårsagede følgeskader. Forsyningen har nu anskaffet sig en anden fliskedel, men har behov for at forhøje lånet for at betale for den nye kedel og for at tage højde for en eventuel forsinkelse af byggeriet. 

”De nye udfordringer betyder, at Din Forsyning nu garderer sig med en mulighed for optagelse af lån til betaling af eventuelle merudgifter. Det gør vi for at sikre fremdrift i projektet og undgå at sende regningen direkte videre til vores kunder, før vi kender resultatet af retssagen mod den tidligere leverandør af fliskedlen,” siger Kurt Bjerrum til JyskeVestkysten. 

Den oprindelige pris for anlægget, der blandt andet omfatter et biomasseanlæg og en havvandvarmepumpe, som forsyningsselskabet og de to kommuner måtte kæmpe længe for at få tilladelse til, var 1,2 mia. kr., da man gik i gang med at anlægge det i 2021. Nu står det til at ende i næsten 2 mia. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også