CleantechWatch

Din Forsyning må nu erstatte kulfyret kraftvarmeværk med havvandspumpe

Energistyrelsen har givet dispensation fra kraftvarmekravet til Din Forsyning og kommunerne Esbjerg og Varde, der vil gøre det muligt at erstatte det kulfyrede kraftvarmeværk med bl.a. en havvandspumpe. Dispensationen kaldes en milepæl i dansk energipolitik.

Foto: PR / Din Forsyning

Forsyningsselskabet Din Forsyning har sammen med kommunerne i Esbjerg og Varde fået en længe efterlyst dispensation fra kraftvarmekravet af Energistyrelsen. Det gør det muligt at etablere et grønt alternativ til det kulfyrede kraftvarmeværk, der i dag levere halvdelen af varmen til 100.000 borgere.

Den formelle dispensation fra kraftvarmekravet er resultatet af flere års pres fra blandt andet borgmestrene i Varde og Esbjerg Kommune, skriver forsyningsselskabet i en pressemeddelelse fredag. Begge kommuner har tidligere været til dialogmøder med ordfører på energi- og klimaområderne og flere ministre på Christiansborg, hvor de har argumenteret for en grøn omstilling fra kul til fremtidens bæredygtige energisystem uden biomassekraftvarme som en del af løsningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Rådgiver udpeger ny finansdirektør

Sweco Danmark får en erfaren medarbejder i stolen som finansdirektør til august. Han begyndte nemlig som regnskabselev i virksomheden tilbage i 2004.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs