Her er ugens bedste historier fra CleantechWatch

Uge 8 har budt på et nyt dansk-polsk samarbejde på vandområdet og efterdønninger fra sidste uges lovudspil om affaldsenergisektoren.
Foto: Kamstrup //PR
Foto: Kamstrup //PR

Indsatsen for at øge den danske eksport af vandteknologi og -services er et tilbagevendende tema her på sitet. 

Nu håber de danske myndigheder, at et pilotsamarbejde mellem de tre danske virksomheder Kamstrup, DHI og Leif Koch på den ene side og det polske forsyningsselskab Warszawa Forsyning på den anden kan give de danske salgstal et tiltrængt boost. 

”Dette projekt betyder, at danske virksomheder kommer til at ligge som nogle af favoritterne på det polske marked til at vinde projekterne omkring at implementere EU’s drikkevandsdirektiv,” fortalte Thor Danielsen fra Udenrigsministeriet torsdag.

Hos Rambøll ønsker man at blive landets fortrukne bæredygtighedsrådgiver inden for bygge- og ejendomsbranchen.

Derfor lancerede ledelsen i denne uge en ny forretningsenhed for bæredygtig byggeri, der får Pernille Louise Klausen som leder.

”Vi skal ikke bare vide, hvad der er vigtigt om 2-5-10 år. Vi skal også være med til at forme det,” sagde hun tirsdag.

Sidste uges udkast til et nyt lovforslag om en konkurrenceudsættelse af sektoren stadig det store samtaleemne i affaldsenergisektoren.

Hos det nordsjællandske affaldsselskab Norfors fortalte formand Morten Slotved (K), at den fremtidige konkurrence om det forbrændingsegnede affald betyder, at man nu vil indlede forsøg med at importere affald fra udlandet - stik i mod intentionerne fra regeringen.

Generelt er det svært at se, hvordan man med lovudkastet vil sikre, at importen af affald til de danske forbrændinger begrænses. Det vurderede to af landets førende jurister på området over for CleantechWatch fredag. 

”Man har aftalt at begrænse importen, men har overset eller ignoreret, at det er mere eller mindre udtømmende reguleret på EU-niveau,” lød det blandt andet fra Jacob Brandt fra Codex Advokater fredag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også