Skybrud sendte spildevand i havn

Søndagens store skybrud var mere, end hvad pumperne ved Fredericia Spildevand kunne klare. Det har betydet, at der blev tilført spildevand til det regnvand, der pumpes ud i Gl. Havn.
Spildevandsnettet i Fredericias sydlige bydel er ikke dimensioneret til at klare et skybrud, som det der skete søndag. | Foto: Anthon Unger
Spildevandsnettet i Fredericias sydlige bydel er ikke dimensioneret til at klare et skybrud, som det der skete søndag. | Foto: Anthon Unger

Spildevandsnettet i den sydlige del af Fredericia er ikke dimensioneret til at klare så massive skybrud, som vi er begyndt og opleve, og det fører til overløb. Det skete senest søndag, hvor et stort pres på kloaksystemet førte til, at spildevand endte i havnen.

Det skriver Fyens.dk.

”Der er krav om, at systemet kan klare et regnskyl, der får vandet til at stå helt op til toppen af kloakkerne, men en monsterregn, som det vi så søndag, kan vi ikke stille noget op overfor,” siger afdelingsleder ved Fredericia Spildevand Jakob Rasmussen til mediet.

Han tilføjer, at vandselskabets fire pumper har pumpet på livet løs, så kloakkerne i princippet har fungeret, men at vandet er kommet for hurtigt til, at de kunne rumme det.

Ifølge afdelingslederen kan en sådan situation ikke undgås. Det skyldes, at vandselskabet har semi-separering af regnvand og kloakvand i den sydlige bydel, og derfor kan der lande spildevand i regnvandet, som pumpes ud – dog meget fortyndet. At skille de to ting ad, vil koste mange penge, siger han.

Tekniske fejl skyld i ni alvorlige udslip af spildevand på tre år

Professor slår fast: Kloakvand skader havmiljøet i Øresund

Fejlboring leder til stort spildevandsudslip i Sydjylland

Bakteriefund: Badning frarådes flere steder i Aarhusbugten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også