CleantechWatch

Dansk Beton foreslår løsninger til sikring af dansk kloaknet

Den voksende udfordring med stigende vandmasser får nu direktør for Dansk Beton til at melde sig ind i kampen. Vi mangler en samlet plan for forebyggelse, og her kan branchen bidrage med permeable løsninger, siger hun.

Dorthe Mathiesen, der er chef for Dansk Beton, foreslår permeable løsninger som et værn med de stigende vandmasser, vi særligt har oplevet det seneste årti. | Foto: Dansk Beton/PR

Der er brug for en samlet plan for forebyggelse mod stigende vandmasser, som med fordel kan indeholde permeable befæstelser i beton eller asfalt, som er specialdesignet til at lade vandet sive igennem og dermed skåne kloaksystemet.

Det siger Chef for Dansk Beton Dorthe Mathiesen, der kalder på en langsigtet plan for forebyggelse af skybrud. Det kommer på baggrund af, at vi i de seneste uger har været vidne til et naboland, der har været ramt af massive oversvømmelser og et årti, hvor skybruddene er taget til i styrke på danske kanter. De danske kloaknet er nemlig ikke bygget til at kunne håndtere store regnmængder, og de stigende vandmasser udfordrer de danske kloaksystemer og skaber risiko for oversvømmelser.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs