CleantechWatch

Regeringen vil skrue op for klimasikring og give vandselskaberne mere frihed

Regeringen vil droppe en række "forældede" og "komplekse" regler, der står i vejen for klimatilpasningsprojekter. Det betyder blandt andet, at vandselskaberne i højere grad får mulighed for at finansiere klimatilpasningsprojekter uden kommunerne. (Opdateret)

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Danmark er ikke blevet klimasikret tilstrækkeligt, og derfor præsenterer regeringen nu et samlet udspil til regler, der skal sikre flere og billigere tiltag til regnvandshåndtering og blandt andet give vandselskaberne mulighed for i højere grad at finansiere klimatilpasningsprojekter.

De nuværende regler på området er forældede, komplekse og for bureaukratiske, lyder det i en pressemeddelelse fra regeringen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs