Watch Medier åbner medier i Norge og Tyskland

Med lancering af medier i både Tyskland og Norge fortsætter Watch Medier de senere års investeringer i erhvervsjournalistikken.
"Vores succes i Danmark har bekræftet os i, at der er et behov for uafhængig, kritisk og fair finansjournalistik med fokus på substansen," siger adm. direktør for Watch Medier, Anders Heering. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier
"Vores succes i Danmark har bekræftet os i, at der er et behov for uafhængig, kritisk og fair finansjournalistik med fokus på substansen," siger adm. direktør for Watch Medier, Anders Heering. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier
Af Henrik Tüchsen

Godt ni år efter opstarten i Danmark etablerer Watch Medier sig nu uden for landets grænser – nærmere bestemt i Tyskland og Norge.

I første omgang lanceres i løbet af foråret lokale udgaver af FinansWatch produceret af lokale redaktioner med base i henholdsvis Frankfurt og Oslo. På sigt er planen at udvide til andre brancher og markeder.

"Vores succes i Danmark har bekræftet os i, at der er et behov for uafhængig, kritisk og fair finansjournalistik med fokus på substansen. Vi er nu klar til at lancere vores koncept uden for landets grænser," siger adm. direktør for Watch Medier, Anders Heering, der ikke lægger skjul på, at de internationale ambitioner er store.

Han har da også hentet erfarne kræfter ind til at starte de to nye medier op. I Tyskland er 50-årige Erhard Krasny ansat som chefredaktør for den tyske udgave af FinansWatch, der kommer til at hedde FinanzBusiness og vil have fokus på den store tyske banksektor. Erhard Krasny kommer fra en stilling som leder af Bloombergs tysksprogede redaktion. Som medredaktør får han Archibald Preuschat, der er hentet fra en stilling som redaktør på Börsen Zeitung og har lang erfaring fra Wall Street Journal og Dow Jones’ nyhedstjeneste.

I Norge står 45-årige Magnus Eidem i spidsen for FinansWatch, der ligesom i Danmark stiller skarpt på virksomheder og personer i finanssektoren, herunder bank, forsikring og pension. Magnus Eidem har mange års erfaring fra Dagens Næringliv og får selskab af 30-årige John Seljehaug, der er ansat som medredaktør og kommer fra Finansavisen.

Watch Medier har over de seneste år lanceret en række nye abonnementsfinansierede danske erhvervsmedier og samtidig investeret yderligere i de eksisterende medier. Og investeringen i den danske forretning stopper ikke her.

"Etableringen af FinansWatch i Norge og Tyskland er en del af vores internationale strategi, men betyder ikke, at vi fjerner fokus fra vores danske kerneforretning. Tværtimod vil vi fortsætte med at investere i vores danske medier, som vi har gjort, siden vi startede," siger Anders Heering.

Mediehuset udgiver i dag 13 nichemedier om de vigtigste brancher i dansk erhvervsliv og har på få år opbygget en af landets største erhvervsredaktioner med mere end 65 skrivende journalister. De får nu selskab af redaktioner i både Frankfurt og Oslo.

Velkommen til CleantechWatch 

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også