CleantechWatch

Erhvervsorganisationer er uenige med vismænd om klimamål

Hos Dansk Industri og Dansk Erhverv mener man stadig, at klimaloven bør indeholde et delmål om 70 pct. CO2-reduktion i 2030, skriver DR.

Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri. | Foto: PR / Dansk Industri

Dansk Industri og Dansk Erhverv er ikke enige med de økonomiske vismænd, der har meldt ud, at de er imod klimamålet om 70 pct. CO2-reduktion i 2030.

Det skriver DR.

Vismændene peger på, at man i stedet for at have delmål bør tænke mere langsigtet, så man når målet om klimaneutralitet i 2050. Ifølge vismændene er det en dyr løsning at fokusere på delmålene.

Den udmelding er både Dansk Industri og Dansk Erhverv uenige i. Hos sidstnævnte peger man blandt andet på, at delmålene kan hjælpe med "at skabe sikkerhed for investeringer."

Hos Dansk Industri står man også fast på, at målet om en reduktion på 70 pct. skal skrives ind i klimaloven.

"Vores analyser viser, at vi kan nå 65 procent med de løsninger, vi kender til. Så må vi forske og udvikle for at nå hele vejen til de 70 procent. At vi ikke kender svarene, betyder ikke, at vi ikke kan nå målene," siger Troels Ranis, branchedirektør i Dansk Industri, til DR.

Novo-formand kritiserer 70 procents-målet

DEBAT: Vi har brug for flere grønne patenter 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs