Novo-formand kritiserer 70 procents-målet

Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand hos Novo Nordisk Fonden, undrer sig over regeringens klimamålsætning. Han mener, at Danmark blot risikerer at eksportere problemerne. Det siger han til Berlingske.
Foto: Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

Med et for ensporet fokus på at opnå CO2-reduktioner på 70 procent i 2030 – regeringens officielle målsætning – skubber Danmark blot problemerne videre til andre lande.

Det er holdningen fra Lars Rebien Sørensen, bestyrelsesformand hos Novo Nordisk Fonden og tidligere topchef i medicinalkoncernen.

Det fremgår af et interview i Berlingske mandag.

"Det nytter ikke noget, at vi sidder heroppe og klapper os selv på skuldrene og siger: Vi gjorde det. Vi reducerede vores CO2-udslip i Danmark. Og så har resten af verden overtaget vores forurening og sviner det hele til, fordi vi sådan set bare er interesserede i vores egen selvretfærdighed og selvrealisering. At eksportere problemet er ikke en løsning," siger Lars Rebien Sørensen til avisen.

Novo-formanden så i stedet hellere, at der blev lagt flere penge i forskning og udvikling samt internationale samarbejder. Det ville have en bedre effekt i forhold til den globale udfordring, mener han.

Mandag mødes en række organisations- og erhvervsrepræsentanter med statsminister Mette Frederiksen (S) på Marienborg for at diskutere en ny natur- og biodiversitets-pakke. Samtidig pågår forhandlingerne om en ny klimalov i Folketinget. Her er detaljerne omkring 70 procents-målet et centralt spørgsmål.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch)

DEBAT: Klimamål kan gøre Danmark til foregangsland

Maersk om ambitiøs CO2-plan: Vi risikerer at brænde fingrene uden politisk handling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også