CleantechWatch

Venstres formand vil have partiet med i bred klimalov

Jakob Ellemann-Jensen insisterer på at få regeringen i tale om, hvordan målet om at mindske drivhusgasserne skal gennemføres.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En bindende klimalov er en vidtrækkende og omfattende politisk beslutning, hvis den alene bliver indgået mellem regeringen og partierne i rød blok.

Det mener Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen. Han melder sig nu på visse betingelser klar til at tilslutte sig et bindende mål om en reduktion af drivhusgasser på 70 procent i 2030, skriver Politiken fredag.

"Det her er noget, der potentielt er så indgribende og omfattende for hele vores samfund, at der er nødt til at være en bredde på. Det går ikke at lave det alene i den røde familie eller den blå familie," siger Ellemann-Jensen til avisen.

Sker det alene i den røde familie, vil det ende i brandskatning af befolkningen, mener han:

"Den der fantasiløshed, som i min optik hersker på venstrefløjen, som hedder: ’vi har brug for flere penge, så hæver vi skatten’, er jeg ikke sikker på er et eksempel til efterfølgelse for andre lande. Og derudover synes jeg ikke, vi skal genere danskerne mere end højst nødvendigt."

Siden Jakob Ellemann-Jensen blev klappet ind som formand for Venstre i september, har det været småt med politiske markeringer.

Med hans ønske om at komme med i klimabeslutningerne har statsminister Mette Frederiksen (S) nu en mulighed for at samle stort set hele Folketinget bag regeringens plan om en bindende klimalov.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Minister vil vente på samlet plan før indsats mod forurening

Drømmen om grønt dansk flybrændstof lever 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs