Affaldsordning i Viborg står ved skillevej: Udskyd eller betal

Viborg Kommunes affaldsselskab, Revas, mangler at bygge en omlastestation, før den kan løfte opgaven med at varetage de ti affaldsfraktioner. 
Ifølge Affaldsbekendtgørelsen skal affald sorteres i ti fraktioner, hvilket landets kommuner er ved at omstille sig til. | Foto: Finn Frandsen
Ifølge Affaldsbekendtgørelsen skal affald sorteres i ti fraktioner, hvilket landets kommuner er ved at omstille sig til. | Foto: Finn Frandsen

Det viborgensiske affaldsselskab Revas projekt med at håndtere de ti affaldsfraktioner ser ud til at blive forsinket – med mindre byrådet accepterer en ekstra udgift på 35,4 mio. kr. 

Det skriver lokalmediet Viborg Nyt

1. juli ligger deadline for at indføre den tiende affaldsfraktion til tekstiler, men meldingen fra det kommunalt ejede affaldsselskab er, at foruden de ekstra skraldespande, der skal sættes ind til mere sortering af affaldet samt nyindretning af skraldebilerne, skal der også bygges en ny omlastestation, hvor selskabet kan håndtere de forskellige typer affald på forsvarlig og miljørigtig vis.

Men stationen er blevet en stor udfordring rent økonomisk. Som det ser ud efter et EU-udbud af entrepriser i forbindelse med anlæg og byggeri, vil stationen koste 35,4 mio. kr. mere end budgetteret. Det betyder, at prisen bliver 126,8 mio. kr. i stedet for forventeligt 91,4 mio. kr. inklusive en forventet besparelse på 5,8 millioner kroner ved at genudbyde vvs-entreprisen samt vælge en anden facadebeklædning, skriver mediet. 

Budgetoverskridelsen gav anledning til, at den skulle behandles i klima-og miljøudvalget i kommunen, hvor et flertal på de tre borgerlige medlemmer stemte for, at hele projektet udskydes ved, at det gennemførte EU-udbud annulleres og genudbydes, mens et mindretal i udvalget stemte for, at man fortsætter projektet, som det foreligger nu. 

Sagen behandles igen i økonomiudvalget 21. juni -og derefter formentlig i det samlede byråd 28. juni.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også