Aalborg vedtager opkaldsordning for afhentning af tekstilaffald

I Aalborg Kommune har man valgt at benytte ”du ringer, vi henter”-metoden, til når tekstilaffaldet skal sorteres og hentes.
Fra 1. juli skal tekstilaffald sorteres. | Foto: Casper Nørregaard
Fra 1. juli skal tekstilaffald sorteres. | Foto: Casper Nørregaard

Tekstilaffald bliver 1. juli den tiende affaldsfraktion, der skal sorteres særskilt i Aalborg. For kommunerne er der flere muligheder i forhold til sortering og afhentning, men i Aalborg har klima- og miljøudvalget netop besluttet at indføre en ”du ringer, vi henter”-ordning. Det skriver Nordjyske.

Rent praktisk betyder det, at viceværten i en ejendom eller den enkelte borger skal samle tekstilerne i en klar pose og stille dem ud til skel, hvorefter posen bliver afhentet, når der er blevet ringet om det på samme måde, som man kan ringe og bede om at få hentet farligt affald og stort affald.

Med denne form for afhentning slipper borgeren for at skulle have endnu en affaldsspand og ejendommen til de tekstiler, som ikke skal til genbrug. 

”Tekstilaffald er lidt kompliceret, for der er faktisk meget af det, som ikke kan genanvendes. I mange af de tekstiler, som vi bruger, har man blandet forskellige ting sammen. Det er faktisk noget af en udfordring at få det genanvendt. Men hvis der er tale om rene bomulds- eller uldprodukter, kan man selvfølgelig det,” siger klima- og miljørådmand Per Clausen (EL) til Nordjyske.

Et forsøg med sortering af tekstilaffald i Aulum, som CleantechWatch omtalte i november sidste år, viste, at 81 pct. af de sorterede tekstiler endte i den rigtige container. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter