Erhvervskunder i Gribskov slipper billigere på genbrugsstation

Det hjalp, da lokale erhvervsdrivende klagede deres nød til politikerne i Gribskov. Nu slipper erhvervskunder billigere på lokale genbrugspladser.
Arkivfoto. | Foto: Charlotte de la Fuente
Arkivfoto. | Foto: Charlotte de la Fuente

1. januar blev det væsentligt dyrere for erhvervskunder at komme af med deres affald på genbrugsstationer i Vestforbrændings område. Det skete, da Danmarks største affaldsselskab fjernede muligheden for at købe årskort og i stedet begyndte at opkræve mellem 144 og 184 kr. per besøg

Men i Gribskov Kommune slipper erhvervskunderne, efter at kommunen er kommet igennem med en forsøgsaftale, hvor de kun skal betale én gang om dagen, uanset hvor mange gange, de kører ind på genbrugspladsen.

Det har stor betydning i en sommerhuskommune som Gribskov, forklarer Pernille Søndergaard, kommunalbestyrelsesmedlem for lokallisten NG – nytgribskov og kommunens repræsentant i Vestforbrændings bestyrelse.

Dyrt for havemændene i kommunen

”Vi har mindre, selvstændige erhvervsdrivende, for eksempel dem, der arbejder med haveaffald og lignende. Vi er jo en stor sommerhuskommune, hvor mange sommerhuse bliver passet af mindre virksomheder, som har havemænd, og de besøger vores genbrugsstationer flere gange om dagen med haveaffald,” siger Pernille Søndergaard og fortsætter: 

”Da de så, at prisen blev ændret, og årskortet blev afskaffet, kontaktede de politikere i byrådet for at gøre opmærksom på, at det ville blive væsentligt dyrere for dem, end det har været tidligere.”

Og det er ikke småpenge, der er tale om. I 2022 kostede et årskort 9.600 kr. eller 17.500 kr. afhængig af bilens størrelse. Med de nye regler blev de typisk mindre erhvervsdrivende opkrævet mellem 144 og 184 kr. per gang, de kørte ind på genbrugspladsen.

”Vi var nødt til at få gjort noget ved de gebyrer. Der var flere små virksomheder, der risikerede at måtte dreje nøglen om, når de skulle til at afregne per besøg. Derfor er jeg rigtig glad for, at bestyrelsen i Vestforbrænding har lyttet, og at vi nu har fået skabt en mere rimelig afregning for erhvervskunderne til genbrugsstationerne,” siger Pernille Søndergaard.

Forsøgsordningen er allerede trådt i kraft, men gælder kun for besøg på genbrugspladserne i kommunen og omfatter Højelt Genbrugsstation og Skærød Genbrugsstation. På de øvrige af Vestforbrændings genbrugspladser skal der stadig betales per besøg. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også