Opførelsen af nordjysk genbrugsplads sat på pause

Efter afslag fra Miljøstyrelsen må projektet Nordjyllands Ressourcepark nu se sig om efter andre muligheder for at placere en ny genbrugsplads. 
Foto: Affald Plus
Foto: Affald Plus

Nordjyllands Ressourcepark, et projekt til en samlet pris på 283 mio. kr., er sat på pause af Klima- og miljøforvaltningen i Aalborg, mens kommune skal kigge sig om efter et nyt sted at placere projektet genbrugsplads. 

Det sker, fordi Miljøstyrelsen har givet afslag på, at fredskovspligten kan ophæves på det areal, der skal huse genbrugspladsen, hvilket betyder, at arealet ikke længere har en tilstrækkelig volumen til at huse Nordjyllands Ressourcepark, skriver Nordjyske

Kommunen har på den baggrund valgt at klage over afgørelsen, men det er langtfra sikkert, at svaret går projektets vej, så man kan opføre den nye genbrugsplads, hvorfor kommunen nu begynder at se sig om efter alternative placeringer. 

”At forestille sig at vi får en afgørelse, hvor vi får lov til at droppe hele den fredskov, det er nok at være meget optimistisk, tænker jeg,” siger klima- og miljørådmand Per Clausen (EL) til mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også