Snevejr udsætter affaldstømning i Aalborg med flere uger

Aalborg Forsyning blev forhindret i at hente affald på grund af kraftigt snevejr i begyndelsen af marts. Nu kommer der til at gå fire uger, inden det bliver hentet. 
Der lå store mængder sne i Aalborg 7. marts. Det får nu betydning for, hvor længe beboere skal vente på at få hentet affald. | Foto: Henning Bagger
Der lå store mængder sne i Aalborg 7. marts. Det får nu betydning for, hvor længe beboere skal vente på at få hentet affald. | Foto: Henning Bagger

Da sneen væltede ned i blandt andet Nordjylland i begyndelsen af marts, måtte Aalborg Forsyning indstille afhentning af affald flere steder. Nu kommer nogle borgere til at vente op til fire uger på at få det hentet, skriver Nordjyske. 

Til mediet fortæller en borger, der bor i en boligforening, hvor 11 boliger deler affaldscontainere, at deres restaffald bliver hentet hver anden uge og skulle have været hentet 7. marts. Det kunne på grund af sneen ikke lade sig gøre, og beboeren må nu indstille sig på, at Aalborg Forsyning springer en afhentning over, så der kommer til at gå fire uger, inden affaldet bliver hentet. Det bekræfter Aalborg Forsyning, der oplyser, at ledelsen har valgt at følge et regulativ, som giver mulighed for at vente med afhentning.

”Vi vil helst ikke være kendt for at være firkantede, for vi vil også gerne yde en god service. Vi har haft stort set al vores materiel, både biler og medarbejdere, ude på gader og stræder efter snevejret. Men vi har desværre ikke materiel og muligheder for at køre det her ind før næste ordinære tømning. Så skulle vi have det planlagt nogle dage i forvejen,” siger Aalborg Forsynings renovationschef Jens Boye til Nordjyske.

Han tilføjer, at man nu vil se på, om man kan ændre noget, hvis en tilsvarende situation skulle opstå igen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også