Nordfyns Kommune kæmper med defekte affaldsspande

Mange af de nye affaldsspande, som borgerne i Nordfyns Kommune fik leveret i september sidste år, går i stykker efter tømning. Foreløbig er 800 defekte spande leveret tilbage.
I Nordfyns Kommune kæmper man med affaldsspande, der går i stykker. Arkivfoto. | Foto: Nordfyns Kommune
I Nordfyns Kommune kæmper man med affaldsspande, der går i stykker. Arkivfoto. | Foto: Nordfyns Kommune

I september 2022 gik Nordfyns Kommune over på den nye affaldsordning med mere sortering, men borgerne er løbet ind i et problem. Affaldsspandene går i stykker, når de er blevet tømt. Foreløbig er 800 affaldsspande ud af 28.000, der er blevet omdelt, kommet retur til afdelingen Genbrug og Renovation i Nordfyns Kommune. Det skriver Fyens Stiftstidende

Indtil videre er man i afdelingen i gang med at undersøge, hvem der har ansvaret for, at især håndtagene på affaldsspandene går i stykker – er det leverandøren af spandene, eller er det dem, der henter affaldet? 

Næste spørgsmål er, hvem der skal betale. Ifølge chef for natur og miljø i Nordfyns Kommune, Peter Astrup Simmelsgaard, står det fast, at det ikke bliver borgerne. Han mener heller ikke, at det bør være Genbrug og Renovation, da spandene er nye og stadig omfattet af garanti.

”Vi skal have dem til at afklare med hinanden, hvem der står med den. Vi har udbudt opgaven til henholdsvis en renovatør og en leverandør af spandene – og i sidste ende er det dem, der skal finde ud af, hvordan den (udgiften til at erstatte spandene, red.) skal deles,” siger Peter Astrup Simmelsgaard til Fyens Stiftstidende.

Dermed ser borgerne i Nordfyns Kommune ud til at være bedre stillet end borgerne i Egedal Kommune i Nordsjælland. Som CleantechWatch kunne beskrive i sidste uge, er flere af Egedals borgere også ramt af problemer med affaldsspande. Her er kommunen kommet frem til, at ansvaret ligger hos leverandøren, men har samtidig indgået et forlig, som betyder, at en lille del af regningen samles op af leverandøren. Resten af betalingen ender ude hos borgerne. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også