Direktør savner mere fokus på elektronikaffald hos Klimarådet

De fremstillede løsninger i Klimarådets seneste statusrapport er for snæversynede og uambitiøse, mener chef for elektronikgenanvenderen Swappie.
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK
Foto: Søren Vendelbo/INDBLIK

Klimarådets statusrapport for 2023 har et gabende hul, når problematikken ved elektronisk affald og cirkulær økonomi udelades fuldstændig, selvom det er nogle af de mest lavthængende frugter på klimatræet. Det skriver Casper Holmgaard Andersen, der er dansk landechef i elektronikgenanvenderen Swappie, i et debatindlæg i Altinget

I indlægget peger han på, at elektronisk affald med sit indhold af farlige kemikalier udgør en trussel for både menneskers sundhed og miljøet. Og selvom e-affald kun er to pct. af verdens affald lige nu, er det fraktionen den hurtigst voksende og repræsenterer 70 pct. af alt farligt affald. 

Det er samtidig et stort ressourcespild ikke at genanvende affaldet, mener landechefen, der kritiserer, at Klimarådet ikke fokuserer mere på dette. 

”I Klimarådets rapport fra 2022 var cirkulær økonomi et centralt område på dagsordenen, og jeg undrer mig derfor over, hvorfor det ikke fylder noget i dette års rapport,” lyder det fra ham over for mediet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også