CleantechWatch

Nordsjællandsk affaldsselskab afskediger direktør gennem 27 år

Ønsket om en ”ny profil” i spidsen får det fælleskommunale affaldsselskab Norfors til at sige farvel til mangeårig direktør. (Opdateret.)

De godt 210.000 borgere i Allerød, Fredensborg, Hørsholm, Helsingør og Rudersdal kommuner skal fra november have ny direktør for deres fælles affaldsselskab. | Foto: Nordfors

Efter 27 år i direktionen for Norfors er det nu snart slut for direktør Tonny Juul Jensen.

Bestyrelsen i det fælleskommunale affaldsselskab for Allerød, Fredensborg, Hørsholm, Helsingør og Rudersdal kommuner har meddelt, at man fra udgangen af oktober af valgt at afskedige den daglige øverstechef, da man mener, det er ”tid til en ny profil på posten”.

Der er blandt andet ”behov for at styrke fokus på dialogen med borgerne og ejerkommunerne,” lyder det i en pressemeddelelse på Hørsholm Kommunes hjemmeside.

”Både varme- og affaldssektoren står over for store forandringer, der kræver, at Norfors ny-orienterer sin strategi. Bestyrelsen ønsker, at Norfors styrker sin udvikling i forhold til de udfordringer i energiforsyningen, som vi står i, og samtidigt styrker fokus på selskabets bidrag til klimaindsatsen og den grønne omstilling,” står der i meddelelsen.

Bestyrelsen skriver, at stoppet sker efter ”fælles forståelse” med 64-årige Tonny Juul Jensen.

”Det er med vemod, at jeg nu siger farvel til Norfors, men jeg kan samtidig se tilbage på 27 gode år i en virksomhed med højt fagligt niveau og fantastiske medarbejdere,” lyder det fra den afgående direktør i meddelelsen.

CleantechWatch har været i kontakt med Tonny Juul Jensen, der ikke har yderligere kommentarer til bestyrelsens beslutning.

Redaktionen har også forsøgt at få en kommentar fra bestyrelsesformand Morten Slotved (K), der er borgmester i Hørsholm Kommune. I pressemeddelelsen takker han Tonny Juul Jensen for indsatsen, herunder bestræbelserne på at bremse afviklingen af forbrændingsanlægget Usserødværket, som med klimaplanen for den danske affaldssektor fra 2020 kom på det nationalpolitiske tegnebræt.

Tonny Juul Jensen kom til Norfors som vicedirektør i 1995 og har siden årtusindskiftet været adm. direktør for selskabet.

Inden sin tid i affaldsselskabet var han blandt andet i Rambøll, hvor han beskæftigede sig med miljøområdet.

Tonny Juul Jensen har gennem det meste af sin karriere beskæftiget sig med affald og energi, og han er i dag bestyrelsesmedlem i Dansk Restaffaldshåndtering, I/S Alfa Specialaffald, Afatek og Helsingør Kraftvarmeværk.

Til CleantechWatch siger han, at han endnu ikke ved, hvad fremtiden byder på jobmæssigt. Han understreger dog, at han ikke planlægger at gå på pension endnu.

(Opdateret 11:25 med yderligere baggrund)

Affaldssektorens nye talerør vil droppe ideologierne og bygge bro til det private

Flere forbrændingsanlæg planlægger at importere mere affald i frit marked

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs