CleantechWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Foto: ARC

Sidste mandag gav Amager Ressourcecenter (ARC) op. Efter forgæves at have fået myndighederne til at ændre rammerne for det første udbud af CO2-fangst i stor skala, blev det droppet at indgive en ansøgning til puljen. En erkendelse af, at affaldsselskabet ikke lever op til de økonomiske krav for at blive prækvalificeret til at deltaget i udbuddet.

Den tekniske knockout fra det danske CCS-udbud er ikke den eneste dårlige nyhed for ARC i sommerens løb. I sidste måned blev det således for anden gang et afslag, da EU’s Innovationsfonds uddelte penge fra den 1,5 mia. euro store pulje til CO2-fangst. Samlet set ser det dermed umanerligt svært ud for selskabet at nå sit mål om at indfange og lagre omkring 500.000 tons CO2 om året fra 2025.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny aftale sikrer både lavere elafgift og afdragsordning

Et bredt politisk flertal er blevet enige om en aftale, der skal hjælpe danskerne igennem en vinter præget af høje energipriser. Aftalen rummer blandt andet en sænkelse af elafgiften, afdragsordning og flere penge til udrulning af fjernvarme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs