CleantechWatch

Thisted søger CCS-pulje i trods

Mens rammevilkårene får såvel ARC som Kredsløb til at droppe at jagte milliarderne i CO2-fangstpuljen, søger Kraftvarmeværk Thisted puljen vel vidende, at selskabet i endnu mindre grad opfylder betingelserne. Det handler om at række fingeren i vejret, konstaterer driftsleder.

Foto: Kraftvarmeværk Thisted / PR

Nogen decideret bombe var det muligvis ikke. Tværtimod kan der argumenteres for, at mandagens udmelding fra Amager Ressourcecenter om, at der ikke afleveres en ansøgning til den første danske CCS-pulje, var helt forventelig. For som ARC selv har gjort opmærksom på i løbet af forløbet frem mod dagens ansøgningsfrist om prækvalifikation, så lever affaldsselskabet ikke op til myndighedernes krav for at byde sig til.

Det er de imidlertid ikke ene om. Foruden det krav om en soliditetsgrad på mindst 20 pct., der trak tæppet væk under ARC’s bud, har varmesektoren peget på en række øvrige snubletråde for især kommunalt ejede selskaber. Tråde der trækker sig helt op til det grundlæggende, at der – selv efter udbuddet i juni blev trukket tilbage og relanceret – teknisk set ikke eksisterer hjemmel for kommunale selskaber til at byde.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs