Afhentning af tagplader med asbest sparer tid og gavner arbejdsmiljøet

Kolding Nord Genbrugsplads har i et forsøg hentet tagplader med asbest hos borgere og virksomheder. 339 ton asbestaffald er på fem måneder kørt direkte til deponi.
Foto: Stefan Sauer/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Stefan Sauer/AP/Ritzau Scanpix

Siden 1. april 2021 har borgere og virksomheder i Kolding Kommune haft mulighed for at få afhentet tagplader i asbest i stedet for selv at skulle aflevere pladerne på genbrugspladsen. Og det har været en succes, siger Aage Lau Flink, formand for Kolding Nord Genbrugsplads til fyens.dk.

I en periode på fem måneder i 2021 blev der hentet 528 ton asbest hos borgere, virksomheder og genbrugspladser. Heraf blev de 339 ton asbestaffald kørt direkte til Deponi Syd, mens 189 ton asbestaffald havde været en tur omkring genbrugspladsen.

Afhentning af asbestaffald i mængder over 50 kg er et forsøg, som kører frem til udgangen af indeværende år, og målet er at beskytte håndværkere, bygherrer og genbrugsvejledere mod asbeststøv, som selv i små mængder er kræftfremkaldende.

Desuden sparer afhentning en masse tid på genbrugspladsen, og medarbejderne skal ikke længere håndtere de tunge plader med asbest, fortæller genbrugsvejleder Martin Valdemar Pedersen til fyens.dk.

Reno-Nord kaster millioner efter udvidelse af deponi

EU-Parlamentet kræver al asbest fjernet før renoveringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også