Besøg på Aalborgs genbrugspladser steg i 2021

Mere end 800.000 biler frekventerede aalborgensiske genbrugspladser i 2021, viser Miljøredegørelse. Covid-19 menes at spille ind.
Foto: Casper Dalhoff/KULTUR
Foto: Casper Dalhoff/KULTUR

Nedlukningen af samfundet under Covid-19 har ikke været negativt for alle virksomheder. Genbrugspladserne i Aalborg har nemlig samlet set oplevet en stigning på tre pct. i mængden af borgere, der kom for at aflevere sit affald til genbrug.

Det skriver Nordjyske.

Af tal fra en Miljøredegørelse 2021 for Aalborg Renovation tegner 2021 sig samlet set for 820.852 besøg på kommunens i alt seks genbrugspladser, hvoraf 17.000 af besøgene var virksomheder. Tallet er opgjort for de biler, der har besøgt genbrugspladserne, så såfremt der eksempelvis har været flere personer i bilerne, har besøgstallet passeret 1,6 mio. personer, lyder det.

”På et tidspunkt var det nærmest som prærievogne, der var på vej over Midtvesten her på genbrugspladserne. Det var helt utroligt, der blev virkelig gået til stålet,” siger renovationschef Jens Boye til Nordjyske.

På enkelte genbrugspladser er besøgstallet dog faldet, hvis ifølge Jens Boye skyldes ”restriktioner, trafikale forhold og kloakarbejde i 2021”, lyder det.

Affaldstjek: To tredjedele i ”Småt brændbart” kunne være blevet genanvendt

”Delezone” på genbrugsstation nedbringer affaldsmængde med mere end et ton dagligt

Jysk forsøg skal sikre mere effektiv affaldssortering på genbrugsstationer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også