Spiselig emballage skal nedbringe mængden af madaffald

Et nyt projekt ved Teknologisk Institut skal omdanne reststrømme af fødevareproduktionen til engangsbestik og take-away kaffekopper. Det vil kunne nedbringe affaldsmængden, lyder det.
To-go kopperne skal laves af kaffeavner (skaller, red.), som stammer fra brænding af kaffe. Foto: Peter Larsen Kaffe. | Foto: Miriam Dalsgaard
To-go kopperne skal laves af kaffeavner (skaller, red.), som stammer fra brænding af kaffe. Foto: Peter Larsen Kaffe. | Foto: Miriam Dalsgaard

En ny type engangsbestik og kaffekopper, der enten kan spises efter brug, eller som kan ryge direkte i kompostbunken som afløser for produkter af plast, eller plastcoatet træ og pap.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også