Danmark bliver vært for ny affalds- og ressourcemesse

En ny affaldsmesse, der kommer til Danmark, skal sætte fokus på bæredygtighed i form af genanvendelse og genbrug af affald. Flere store danske virksomheder har allerede meldt sin ankomst.
Foto: Novo Nordisk Fonden/PR/iStockphoto
Foto: Novo Nordisk Fonden/PR/iStockphoto
AF CLEANTECHWATCH

En ny affaldsmesse ser dagens lys i Danmark i 2022. Messen med navnet "LOOP Waste to Ressource" bliver en årlig tilbagevendende begivenhed med fokus på bedre genanvendelse og genbrug af affald og ressourcer.

Ifølge arrangørerne bag messen er formålet med LOOP at accelerere den cirkulære omstilling og være med til at øge efterspørgslen på cirkulære løsninger. Dette sker i samarbejde med en række virksomheder på tværs af industrier og værdikæder.

"Cirkularitet er en af de vigtigste agendaer på den bæredygtige dagsorden og en lidt overset vertikal med enorme økonomiske og miljømæssige gevinster. Vi skal samarbejde på tværs af sektorer, hvis en cirkulær økonomi skal blive en realitet – og opbakningen fra en bred vifte af stærke aktører er helt essentiel i forhold til at etablere én fælles platform," siger Mette Grydehøj Post, der er partner i Relevent, som arrangerer affaldsmessen.

Hun fortsætter:

"Samtidig understreger vores partnere vigtigheden af en cirkulær omstilling og sikrer relevansen på tværs ved at levere indhold på højeste faglige niveau målrettet lige netop deres medlemmer og netværk."

Blandt talerne ved messen er adm. direktør i DI Lars Sandahl, der vil fortælle om virksomhedernes rolle som drivkraft i omstillingen til cirkulær økonomi, formand i ARI og direktør i Stena Recycling Henrik Grand Petersen, der holder oplæg om, hvad der skal til for at sætte yderligere skub i opbygningen af en grøn genanvendelsessektor i Danmark og eksportpotentialerne heraf.

Messen er desuden platform for et seminar med fokus på, Hvordan Danmark bliver verdens førende cirkulære økonomi, ligesom der vil være flere udstillere, herunder den bæredygtige affaldsvirksomhed Ragn-Sells.

På affaldsmessen vil være mere end 100 udstillere og op til fire konferencespor med workshops, seminarer og oplæg. Den afholdes 27-28 april 2022, og Watch Medier er partner.

Direktør for affaldsforening: Frustrationer over affaldsfraktioner har lagt sig 

Cleantech-virksomhed vinder DI's Initiativpris 2019 

Analyse: Affaldsbranchen springer ind i 2020 med bind for øjnene 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også