CleantechWatch

Wermelin om erhvervslivets samarbejde om producentansvar: "Et godt udgangspunkt"

Landets store erhvervsorganisationer vil samarbejde om kommende udvidet producentansvar, som indføres i 2025. Miljøminister kalder det et godt udgangspunkt for kommende forhandlinger.

Foto: Finn Frandsen

En sammenslutning af erhvervslivets mastodonter skal sikre en mere effektiv genanvendelse i fremtidens danske affaldsmarked. Her går Dansk Industri, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer og Dagligvarebranchens Samarbejdsudvalg (Dagsam) sammen og stifter en fælles forening under navnet 'Dansk Emballage Producentansvar'.

Det glæder miljøminister Lea Wermelin (S), der kalder meldingen fra erhvervslivet "et godt udgangspunkt" for kommende forhandlinger i Folketinget, skriver Børsen Bæredygtig.

Til mediet skriver hun,  at det viser, at erhvervslivet "er klar til at løfte arbejdet med at udvide producentansvaret på emballage".

"Alt for meget plastikaffald og emballage ender i dag i forbrændingsanlægget. Det er spild af ressourcer og udleder CO2. Ved at give producenterne det økonomiske ansvar for affaldet vil vi i højere grad se emballage, som fra starten er tænkt til genbrug og genanvendelse," skriver hun til mediet.

'Dansk Emballage Producentansvar' vil have samme funktion, som Dansk Retursystem i sin tid blev oprettet for i forbindelse med bryggerierne: At håndtere ansvaret for emballage, så danske virksomheder mod gebyr kan få organiseret håndtering af affaldet.

Startupvirksomhed skal hjælpe Wolt i gang med emballagegenanvendelsen 

Dansk Mode & Textil vil kigge mod udlandet for erfaring med udvidet producentansvar 

Dansk erhvervsliv går sammen for at imødegå kommende producentansvar

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job