Affaldsvirksomhed ramt af endnu en brand

Fortum Waste Solutions er endnu en gang ramt af brand på virksomhedens anlæg i Nyborg. Der er femte hændelse hos virksomheden siden 2018.
Fortums anlæg behandler farligt- og kemisk affald. | Foto: PER FOLKVER
Fortums anlæg behandler farligt- og kemisk affald. | Foto: PER FOLKVER
AF CASPER NØRREGAARD

Torsdag eftermiddag opstod der brand på miljø- og affaldsvirksomheden Fortum Waste Solutions anlæg i Nyborg, efter en gnist i en affaldsfraktion havde antændt.

Over for Fyens Stiftstidende fortæller Jesper Hansen, kommunikationsansvarlig ved Fortum Waste Management, at der har været tale om "en mindre brand", som hurtigt kom under kontrol, og som ikke medførte personskader.

Beredskabet rykker ifølge Jesper Hansen ud, selvom der kun er tale om "mindre brand", efter aftale med Fortum grundet virksomhedens historik.

Som tidligere beskrevet af CleantechWatch har virksomhedens Nyborg-anlæg været hårdt plaget af brande.

Siden begyndelsen 2018 har selskabet foruden den seneste brand været ramt af en brand i en palletank i august sidste år og inden da brand i et lager af fast affald, en eksplosion i en forbrændingsovn og en mindre brand i tre affaldstønder.

Over for CleantechWatch fortalte Jens Peter Rasmussen, forretningsansvarlig for Fortums danske afdeling, sidste år, at der ikke har var noget tydeligt mønster i de fire hændelser fra 2018 til 2020.

"Men vi kan selvfølgelig ikke leve med, at vi udsætter vores kollegaer for et farligt arbejdsmiljø," sagde han dengang til CleantechWatch.

Den finske Fortum-koncern omdanner farligt affald til energi i form af el og fjernvarme samt genvinder ressourcer, såsom metaller, fra det farlige affald.

Virksomhedens danske afdeling holder til i Nyborg.

Fortum lukker produktionslinje permanent efter brand

Fortum efter fjerde brand på to år: Sikkerhed er forudsætningen for hele vores forretning 

Brand hos Fortum opstod i palletank med kemikalieaffald

Brand brudt ud hos Fortum i Nyborg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også