CleantechWatch

Rapport: Kommuner kan skære en tiendedel af omkostningerne til affaldshåndtering

Kommunerne kan spare op til 600 mio. kr. i omkostninger til håndtering af husholdningsaffaldet ved blandt andet at satse på flere fælleskommunale udbud og dispensere fra benyttelsespligten, vurderer Deloitte i en rapport.

Foto: Jonas Olufson

Der er muligt at barbere op mod en tiendedel af omkostningerne til den nuværende kommunale affaldshåndtering væk ved blandt andet at øge andelen af fælleskommunale udbud til dagrenovation, ophæve benyttelsespligten for bestemte grupper og stille krav om udbudspligt på affaldsindsamlingen.

Sådan lyder vurderingen fra Deloitte, der som led i sidste års klimaaftale for affaldssektoren har fået til opgave at komme med bud på, hvordan man kan realisere det besparelsespotentiale, der ligger i at øge strømliningen i affaldsindsamlingen på tværs af landets kommuner.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs