ARC er vokset ud af genbrugsplads og udvider i nyt projekt

Amager Ressourcecenter vil kunne håndtere flere fraktioner og større affaldsmængder, når affaldsselskabets genbrugsplads i Dragør nu bliver udvidet, og det er tiltrængt, lyder det fra selskabet, hvis samlede affaldsmængder sidste år steg 8 pct.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt

De fysiske rammer på Amager Ressourcecenters (ARC) genbrugsplads i Dragør på Amager er blevet for små og utilsvarende, og derfor har affaldsselskabet nu påbegyndt arbejdet med at udvide pladsen med et areal på 1.800 kvadratmeter, skriver Dragør Nyt.

Udvidelsen kommer til at gøre det muligt at sortere i flere fraktioner og håndtere mere affald, og da mængderne af affald på genbrugspladsen vokser, er det tiltrængt, lyder det fra ARC, hvis affaldsmængder sidste år voksede med 8 pct.

I stedet for løbende at renovere pladsen har ARC besluttet at rive samtlige små bygninger ned og samle alle genbrugspladsens funktioner i en ny stor bygning, som betyder "væsentligt flere kvadratmeter under tag," lyder det fra Claus Petersen, der er driftsleder i affaldsselskabet.

Projektet er inddelt i to faser, og den første fase, som er udvidelsen af pladsen, er allerede gået i gang og forventes færdiggjort i slutningen af måneden, mens ARC i marts forventer at gå i gang med næste fase, hvor de nuværende konstruktioner rives ned, og de nye opføres.

Danmarks dyreste forbrændingsanlæg står "et svært sted" i liberaliseringsmodel: "Worst case scenario går vi konkurs"

ARC om statens afvisning af lukkeliste: "Resultatet var skrevet på forhånd" 

ARC og Concito vil genåbne affaldsaftale i klimaets navn – politikere afviser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også