CleantechWatch

Bofa fortsætter affaldsplaner for 2032 efter nedadvendt tommel til lukkeliste

Bofa er fritaget fra en eventuel konkurrenceudsættelse af affaldsforbrændingen på Bornholm, og med myndighedernes afvisning af KL's lukkeliste kan affaldsselskabet derfor nu fortsætte arbejdet med sine affaldsvisioner for 2032.

Foto: Bofa

På Bornholm kunne direktør i affaldsselskabet Bofa, Jens Hjul-Nielsen, fredag eftermiddag ånde lettet op: Øens affaldsforbrændingsanlæg får lov til at overleve, efter myndighederne i sidste uge afviste KL's plan for at nedbringe den danske forbrændingskapacitet, som ellers havde peget på Bofas anlæg som et af i alt ti lukningsegnede anlæg.

Det bornholmske affalds- og energiselskab slipper derfor for at lukke anlægget allerede i 2026, og kan i stedet som udgangspunkt arbejde videre med sin plan om løbende at afvikle sit forbrændingsanlæg frem mod 2032 med visionen om til den tid at genbruge eller genanvende hele øens affald, fortæller Jens Hjul-Nielsen til Bornholms Tidende.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

ATP affejer klimamål

Mens pensionsselskaberne har kæmpet om at markere sig på klimaområdet det seneste års tid, afviser landets største investor, ATP, at melde et klimamål ud, før der er kommet styr på virksomhedernes klimadata.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs