CleantechWatch

Endelig affaldsbekendtgørelse åbner op for senere implementering af indsamlingskrav

I den endelige affaldsbekendtgørelse bliver der åbnet op for dispensation fra kravet om at skulle udrulle nye indsamlingsordninger allerede fra sommeren næste år. Det sker, efter at halvdelen af landets kommuner har vurderet, at fristen er alt for kort. Få overblikket her.

Alle landets kommuner skal fra sommeren næste år etablere hustandsnære indsamlingsordninger med tilhørende ens piktogrammer for en række affaldsfraktioner. Nu bliver der efter kritik af den deadline åbnet op for dispensation til at udskyde tidsfristen. | Foto: PR / Vestforbrænding

Efter omfattende kritik bliver der nu åbnet op for, at landets kommuner kan få dispensation fra kravet om at skulle udrulle hustandsnær indsamling af en række affaldsfraktioner allerede til juli næste år.

Det er en tidsfrist, som kommuner og kommunale affaldsselskaber i høringen om den nye affaldsbekendtgørelse har kaldt for både "umulig", "alt for snævert sat" og "ikke realistisk" – og halvdelen af landets kommuner har lodret sagt, at de ikke kan overholde implementeringsfristen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs