CleantechWatch

Argo vil genanvende mere erhvervsaffald i nyt projekt

Affaldsselskabet Argo kan ifølge en ny sorteringsanalyse genanvende op mod halvdelen af det erhvervsaffald, som virksomheden modtager. Det potentiale skal nu indfries i et nyt projekt.

Foto: Argo//PR

Affaldsselskabet Argo vil i et nyt projekt genanvende mere af det erhvervsaffald, som selskabet modtager, efter en sorteringsanalyse og granskning af data har vist, at potentialet for genanvendelse af fraktionen er "værd at gå efter", skriver Ingeniørens nichemedie WasteTech

"Når vi kigger på 2018-data, så er vores bedste estimat, at potentielt halvdelen af det forbrændingsegnede erhvervsaffald burde kunne genanvendes," siger Berit Nielsen, der er projektleder på projektet hos Argo, til mediet.

Ifølge projektlederen er det dog mere sandsynligt, at selskabet kan genanvende omkring 30 pct. af erhvervsaffaldet, og tre forskellige arbejdsgrupper, der har fokus på henholdsvis husholdningslignende affald, affald fra sorteringsanlæg og øvrigt erhvervsaffald, skal nu kigge på, hvordan de 30 pct. flyttes ud af ovnen og over i genanvendelsesbunken.

Argo vil i projektet, der løber til og med 2022, samarbejde med både kommunale og private aktører, herunder virksomhederne Marius Pedersen, Axel Hansen, Solum og RGS Nordic.

Affaldsaftalen får Argo til at sætte alle grønne investeringsplaner på pause

Kommuner på stribe: Umuligt at blive klar til ny affaldsindsamling 

Argo udskyder åbning af ny genbrugsstation på ubestemt tid 

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs