CleantechWatch

Ny Stena-topchef: Vi har musklerne til at udvikle banebrydende affaldsteknologi

Med Henrik Grand Petersens farvel til RGS Nordic er der sat et punktum for en mangeårig vækststrategi. Nu skal han være bannerfører på udviklingen af nye affaldsløsninger i Stena Recycling Danmark.

Foto: Stena Recycling/PR

Når Henrik Grand Petersen til september sætter sig i direktørstolen i Stena Recycling Danmark, er det med ambitionen om at fortsætte væksten på det danske marked og skubbe på udviklingen af cirkulære løsninger.

Det fortæller han til CleantechWatch i kølvandet på mandagens nyhed om, at den snart forhenværende direktør i miljøvirksomheden RGS Nordic fremadrettet skal stå i spidsen for den danske del af Stena Recycling.

"Det er en virkelig spændende tid at beskæftige sig med affald i, og Stena er en virksomhed, som kan skabe mange af de løsninger, som det danske samfund og den danske regering efterspørger," siger Henrik Grand Petersen.

Stena Recycling søsatte for nogle år tilbage en helt ny strategi, som den nye direktør nu skal være med til at videreudvikle og implementere, fortæller han videre.

Vi kom i mål og lykkedes med at skabe den virksomhed og strategi, som vi havde sat os for i RGS Nordic.

Henrik Grand Petersen, nuværende direktør i RGS Nordic og kommende direktør i Stena Recycling Danmark

Strategien baserer sig blandt andet på at skabe et stærkere samarbejde med de kunder, som Stena Recycling udvikler cirkulære løsninger for i dag.

Det gælder både for de klassiske affaldsstrømme fra industrien, som virksomheden allerede arbejder inden for, men også inden for farligt affald, som Stena Recycling ifølge Henrik Grand Petersen de sidste år har haft mere fokus på at videreudvikle.

Stena Recycling Danmark er en del af den større, internationale koncern Stena Metall, der har kunder i ti lande og årligt omsætter for godt 27 mia. svenske kr.

Netop det internationale aspekt i virksomheden betyder, at Stena ifølge Henrik Grand Petersen har rigtig meget styrke både investerings- og kompetencemæssigt.

For eksempel har virksomheden etableret en fabrik i Halmstad i Sverige, der kan genanvende skrottede biler i nye materialer, som bruges i produktionen af nye biler.

"Det er ret imponerede og et eksempel på, at virksomheden har den kritiske masse, der skal til for at udvikle ny teknologi, der kan sættes i skala og industrialisere nogle af de affaldsstrømme, som jeg også er meget interesseret i at videreudvikle," siger den kommende direktør.

Har gjort RGS til milliardforretning

Henrik Grand Petersen har de sidste fem år været direktør i den danske miljøvirksomhed RGS Nordic, der har gjort oprensning af forurenet jord og håndtering af byggeaffald til en milliardforretning – i regnskabsåret 2019/2020 nåede nettoomsætningen op på 1,1 mia. kr.

For et par uger siden meddelte miljøvirksomheden, at Henrik Grand Petersen havde fråtrådt sin stilling, og at det fremadrettet bliver Flemming Bendt, tidligere direktør for den danske afdeling af ISS, der skal styre slagets gang.

I dag fortæller Henrik Grand Petersen, at han følte, at "tiden var inde."

"Vi kom i mål og lykkedes med at skabe den virksomhed og strategi, som vi havde sat os for i RGS Nordic," sige Henrik Grand Petersen, der dog fortsætter sit arbejde med miljøvirksomheden i RGS Nordics bestyrelse.

Med jobbet i Stena Recycling kommer den nye direktør til at stifte bekendtskab med nye affaldsstrømme og være en del af en koncern, der har muskler til at lave endnu mere teknologisk innovation.

Men målet forbliver det samme og et, som Henrik Grand Petersen allerede kender: At skabe bæredygtige løsninger – et område, som han "brænder meget for."

"Stena har sådan set i høj grad den samme vision og mission, det er bare forskellige affaldsstrømme og nogle andre markeder. Stena servicerer de mere klassiske industrivirksomheder, som jeg selv kommer fra, mens RGS servicerer byggebranchen," siger Henrik Grand Petersen.

RGS-direktør bliver ny topchef for Stena Recycling Danmark

RGS Nordic får ny adm. direktør

RGS Nordic øger rekordstor milliardomsætning og hæver bundlinjen 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs