Gamle skinner til millioner ruster op hos Banedanmark – Stena klar til at genanvende

Mens flere folketingspolitikere kritiserer Banedanmark for ikke at have fjernet og genanvendt skinnerne på den nu lukkede Grinstedbanen, melder Stena Recycling sig nu klar til opgaven.
Stena Recycling er parat til at byde ind på en eventuel opgave med at fjerne og genanvende togskinnerne på den nu nedlagte Grinstedbanen. Arkivfoto af togskinner | Foto: Per Rasmussen / Ritzau Scanpix
Stena Recycling er parat til at byde ind på en eventuel opgave med at fjerne og genanvende togskinnerne på den nu nedlagte Grinstedbanen. Arkivfoto af togskinner | Foto: Per Rasmussen / Ritzau Scanpix

At Banedanmark otte år efter lukningen af Grinstedbanen i Jylland endnu ikke har fået fjernet og genanvendt skinnerne på strækningen er ifølge en stribe folketingspolitikere under al kritik. Det skriver Jydske Vestkysten.

Selv om skinnerne i dag er groet til på den knap 40 kilometer lange strækning fra og derfor er sværere at fjerne, end da strækningen fra Bramming til Grindsted blev lukket i 2012, melder Stena Recycling sig nu klar til at genanvende de tæt på 3 mio. kilo jern, der er brugt til at skinnerne:

"Jernet er lige til og er tæt på 100 procent genanvendelse," siger marketingchef Jimmi Olsen fra Stena Recycling til Jydske Vestkysten og understreger, at det ikke giver mening at asfaltere direkte ovenpå skinnerne, som der har været talt om.

Med en jernpris på omkring 80 øre kiloet lander skinnernes værdi på den gode side af to mio. kr., og det er rigeligt til at dække udgifterne til at fjerne skinnerne, vurderer Stena Recycling, som derfor gerne vil byde på opgaven i samarbejde med et firma, der kan fjerne dem.

Dansk værft vil genanvende stål til tre eiffeltårne i historisk ophugningsopgave

Vandværk frygter forurening af grundvandet fra Banedanmarks pesticidforbrug

RGS Nordic øger rekordstor milliardomsætning og hæver bundlinjen

Transport af affald kører nu på skinner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også