CleantechWatch

Politiker: Urimeligt hvis Jylland skal betale for københavnernes skibakke

Det er urimeligt, hvis regeringens affaldsudspil tvinger jyske affaldsselskaber til at sende restaffald til ARC i København frem for at kunne øge sin egen forbrændingskapacitet, mener næstformand i forbrændingsselskabet Energnist.

Foto: Ehrhorn/Hummerston/ARC

I stedet for at bygge nye, moderne og miljøvenlige affaldsforbrændinger, skal affaldet i stedet køres til ARC's anlæg på Amager. Det er ifølge JydskeVestkysten sådan, at næstformand i forbrændingsselskabet Energnist, Preben Friis-Hauge (V), læser regeringens nye udspil til en grønnere affaldssektor – og den udsigt er han ganske utilfreds med.

Energnist brænder affald af for knap 1 mio. borgere fordelt på 16 kommuner og mangler ifølge næstformanden allerede kapacitet på sine to anlæg i Kolding og Esbjerg i dag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job